06 - 22612177 (24 uurs service) info@debonteservice.nl

In opdracht van Kloosterman Waterbouw uit Staphorst ontwikkelde en bouwde de Bonte Service een hydraulische klapanker machine. Dit in samenwerking met Kloosterman Waterbouw.

Als basismachine is een Sennebogen 835R gebruikt. Deze werd geheel gestript, gestraald, gespoten en weer opgebouwd met waar zo nodig, nieuwe of gereviseerde componenten. Voor een grote constante hydraulische flow voor de aandrijving van het klapanker trilblok werd een extra LS ventielenblok gemonteerd.

De Bonte Service voorzag de machine van een radiografische besturing. Met deze radiografische besturing kan de machinist de gehele machine op afstand proportioneel bedienen. De machinist heeft zo beter zicht op zijn werk en er is één mankracht minder nodig.

Uiteraard kan de machinist ook alles vanuit de cabine proportioneel bedienen. De cabine kan zowel hydraulisch omhoog als achterover kantelen, zodat er op hoog niveau werken ook nog goed zicht op het werk is.


De lepelsteel is vervangen door een ca. 2,5 meter uitschuifbare giek, zodat de totale werkhoogte ca. 20 meter is geworden. De giek is in eigen beheer gemaakt. Voorop de giek kwam een hydraulische snelwissel, waar de hulpstukken aangekoppeld kunnen worden.

Na een uitvoerige test en keuring door Van Soest Machinekeuringen uit Eck en Wiel is de machine op transport naar Heerlen gegaan. De machine zal gebruikt worden om klapankers in een steile wand van een nieuw aan te leggen weg te zetten.